PLANNING

Hierover vertel ik de methodes die ik heb gebruikt om mijn planning aan te houden en om op schema te blijven. Ook vertel ik hoe ik mijn prioriteiten heb opgesteld. 

Sprint planning

In het begin van mijn stage heb ik een algemene planning gemaakt waaraan ik mezelf heb gehouden. Dit is natuurlijk niet altijd 100% accuraat geweest maar dit heeft me wel geholpen om een beter inzicht te krijgen hoeveel tijd ik overal voor had. Deze planning heb ik ook ingedeeld in mijn scrum board. Hieronder zie je de planning die ik heb aangehouden.

Planning

Scrum board

Daarnaast heb ik dit schema ook in mijn scrum board verwerkt in Trello. Dit om een handig overzicht te hebben van mijn originele planning en hierin makkelijk aanpassingen te maken. De gedetailleerde informatie per hoofdstuk heb ik beschreven in mijn checklist. Dit doe ik om zo overzicht te houden in mijn scrum board en om alles ook offline te hebben staan. Ik heb wel geleerd dat het misschien fijner is om alles in de notities te verwerken in Trello zelf in plaats van een offline checklist. Het enige voordeel van mijn offline checklist is dat het makkelijk bereikbaar is.

Checklist

Naast mijn scrumboard waarin de algemene planning staat heb ik voor ieder onderdeel een checklist gemaakt. Omdat ik het fijn vind om dingen weg te kunnen strepen. Dit heb ik simpel in een notitieblad verwerkt. Dit werkt voor mij overzichtelijk hoewel ik dit de volgende keer wel anders zou aanpakken en alles op één plek zou willen bewaren. Dit zou ik allemaal in Trello toevoegen.

Conclusie

Al ben ik niks misgelopen in de planning en is alles volgens plan gegaan heb ik wel geleerd dat het makkelijker is om alles op één plek te bewaren. Ook omdat je dan je geschiedenis makkelijker terug kan vinden. Ik heb nu een checklist gebruikt om zo ieder onderwerp (Zie planning) af te gaan wat wel heeft gewerkt. Toch besef ik mezelf dat ik dit beter en overzichtelijker had kunnen aanpakken door alles op Trello toe te passen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. Ook omdat je in Trello bij ieder onderwerp een notitie kan toevoegen wat ik nu dus offline heb gedaan.  Verder is het goed gegaan ook al ben ik soms wat langer blijven hangen waar nodig was. Hier heb ik ook feedback over gekregen vanuit mijn stagebegeleider dat ik dingen soms te perfect wil uitwerken waardoor ik dus bij onderwerpen kan blijven hangen. Dit heb ik meegenomen en heb ik recht gezet met de overige taken. Zo heb ik alles mooi binnen de tijd kunnen doen. Ook ging het plannen met afspraken goed en heb ik ook met andere studenten, stagiaires en en medewerkers meerdere meetings gehad om zaken binnen Kempenhaeghe te bespreken.

© 2021 - 2022 Stage Portfolio - Pim Dankers. All Rights Reserved.

Close Menu