PROTOTYPE

Ontwerp

Nadat de wireframes zijn beoordeeld met feedback vanuit de zorg van zowel de medewerkers als bewoners ben ik aan de slag gegaan met de vormgeving en functies. Zo heb ik met Adobe XD een klikbaar prototype uitgewerkt om een duidelijk visueel beeld te krijgen van hoe het platform er uit zou komen te zien. Hier heb ik meerdere versie updates in verwerkt na feedback die ik heb gekregen.

Dit prototype is gepresenteerd aan zowel de Directeur van Kempenhaeghe Antwan van Ooijen, Hoofd ICT afdeling Kempenhaeghe, Medewerkers van Kempenhaeghe en meerdere docenten van Fontys Hogeschool. De conclusie hieruit was vooral heel erg positief en gaat verder opgepakt worden. Je kan hier de hele presentatie terugvinden.

Voorbeeld

In het voorbeeld hieronder zie je hoe het prototype eruit ziet.

Functies

Ook heb ik rekening gehouden met het niveau van de bewoners en de personalisatie om ervoor te zorgen dat iedereen zich betrokken voelt.

Functies:

  • Profiel informatie.
  • Profiel foto uploaden.
  • Een eigen banner. uploaden voor personalisatie.
  • Een eigen achtergrondkleur kiezen.
  • Een tijdlijn waarop je verhalen kan plaatsen. Deze zijn ingedeeld met alles, persoonlijk, groep, familie, vrienden en oude herinneringen. Op deze manier kan de bewoner herinneringen herbeleven.
  • De menu tekst omzetten naar pictogrammen. Dit kan voor sommige bewoners makkelijker zijn.
  • Een media tablad waarin de bewoner herinneringen kan opslaan in vorm van foto’s, video’s, en geluiden.
  • Gedeelde interesses kan zien tussen de bewoners.
  • Ook medewerkers kunnen een profiel aanmaken.

Conclusie

Ik en Isa Martens (Opleiding tot Verpleegkundige)  hebben samen het concept (prototype) van dit project gepresenteerd aan de Directeur van Kempenhaeghe Antwan van Ooijen, Hoofd ICT afdeling Kempenhaeghe, Medewerkers van Kempenhaeghe en meerdere docenten van Fontys Hogeschool. Iedereen was zeer tevreden over het idee. Daarom ben ik dit concept ga uitwerken in de realisatie.

Hier heb ik geleerd dat het belangrijk is om het prototype vaak te bespreken en te doorlopen om te kijken of er nog functies missen. Zo heb ik verschillende versies gemaakt met aanpassingen. 

Wat er verder is besproken kan je terugvinden op de pagina presentatie. 

© 2021 - 2022 Stage Portfolio - Pim Dankers. All Rights Reserved.

Close Menu